Momenteel bestaat voor werkgevers de mogelijkheid een compensatie te krijgen voor opleidingskosten voor specifieke groepen medewerkers en/of stagiairs. Dit gebeurt in de vorm van de zogenaamde afdrachtvermindering onderwijs. Hiervoor zijn per groep bedragen vastgesteld die de werkgever in mindering kan brengen op de af te dragen loonheffing. Deze constructie wordt nu per 1 januari 2014 afgeschaft en vervangen door een nieuwe regeling; de Subsidieregeling praktijkleren.
Na afloop van elk schooljaar kunnen werkgevers een aanvraag indienen bij Agentschap NL voor een subsidie, als de opleiding voldoet aan bepaalde eisen en voldaan is aan de specifieke voorwaarden uit de regeling.
Voor de gehele regeling is een bedrag van ruim € 200 miljoen beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt verdeeld over de aanvragen, waarbij het te ontvangen bedrag is gemaximeerd op € 2.700.
Werkgevers zullen dus op een andere wijze subsidies moeten vragen en het te ontvangen bedrag is afhankelijk van de totale hoeveelheid aanvragen. Daarbij is het zo dat de subsidie straks éénmaal per jaar kan worden ontvangen, waar nu al maandelijks naar rato korting toegepast kan worden. Werkgevers moeten dus langer wachten op hun geld.
Wilt u meer informatie over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met Dion Salarisbureau of mail naar salarisbureau@dion.nl
Bron:
Rijksoverheid
Geef een reactie