De transitievergoeding die nu nog moet worden betaald aan medewerkers die na twee jaar ziek uit dienst gaan, wordt binnenkort wellicht geschrapt.Dit zei minister Asscher onlangs vlak voor het grote debat in de Tweede Kamer over het functioneren van de Wet Werk en Zekerheid(WWZ).
Op dit moment is het zo dat werkgevers een transitievergoeding verschuldigd kunnen zijn op het moment dat medewerkers na twee jaar ziekte uit dienst gaan. Veel werkgevers houden deze groep werknemers “slapend” in dienst om zo de transitievergoeding te omzeilen. Veel rechters hebben aangegeven deze constructie goed te keuren en de minister heeft aangegeven hier maatregelen voor te willen treffen, maar hij lijkt hier nu op terug te komen.
Door veel werkgevers wordt het uitbetalen van een transitievergoeding na twee jaar loondoorbetaling bij ziekte als onredelijk gezien. Deze minister wil nu regelen dat werkgevers een lagere of geen transitievergoeding hoeven te betalen als zij zich aantoonbaar voldoende hebben ingespannen voor de re-integratie van een zieke werknemer. Vooruitlopend op het debat hebben diverse politieke partijen laten weten blij te zijn met de toezegging van de minister!
Wilt u maar informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met Dion Salarisbureau.
Bron: HR Rendement
Geef een reactie